Prăjitură raw vegană cu cocos și pudră de roșcove

De fiecare dată când pregătesc ceva dulce, mâ gândesc cum să-l fac să fie cât mai sănător posibil. De data asta o să vă arât o prăjiturică diferită, poate ciudată pentru unii dintre voi....dar e delicioasă și foarte sănătoasă. Este raw, nu necesită cuptor, conține puține îngrediente și e inventată de mine :D

Prăjitura am făcut-o de 2 ori și amândouă dăți a ieșit nemaipomenit de bună. Am să vă arăt poze și de la prima încercare și de la a doua.

Mai întâi,
Îngredientele:
  • 50 g nucă de cocos
  • 11 curmale
  • 1 banană
  • o jumătate de nectarină
  •  30 afine
  •  2 lingurițe pudră de roșcove
  • fructe (ornare)
Preparare: Din 10 curmale și nuca de cocos se formează blatul, amestecându-le bine împreună, într-un robot de bucătărie sau cu furculița (cum am procedat eu). Aluatul trebuie să fie omogen, bine amestecat și lipicios. Astfel aluatul se aranjează apăsând cu degetele, într-o formă pentru biscuiți (eu am folosit una în formă de floare, dar se poate cu orice altă formă doriți). După ce totul este gata, se pune la frigider pentru 5 minute.În timpul celor 5 minute, se prepară crema.
Preparare cremă: Se pun într-un blender îngredientele rămase: o curmală, banana, jumătate de nectarina (fără coajă), afinele și roșcova, cu un sfert de cană de apă. Se blenduiesc până ce iese o cremă mai consistentă.

După cele 5 minute, forma se scoate de la frigider și peste ea se va pune crema. Ar trebui să arate ca în cele 2 poze de mai jos.


Se bagă iar la frigider pentru 2-3 ore, până ce crema se întărește. Când e gata, forma se scoate ușor în sus și gata...prăjiturica este gata pentru a fi savurată. Totul este natural și sănătos....dar foarte delicios!

Prima variantă:

A doua variantă:Să nu vă fie frică de preparatele raw, vegane...sunt ulor de făcut, necsită puțin timp, puține îngrediente, sunt sănătoase pentru trup și suflet, sunt foarte bune la gust și când le prepari tu nu se compară cu nimic cumpărat de la nu știu ce magazin.

Dacă totuși încercați această rețetă sau altă rețetă raw m-aș bucura dacă ați posta poză pe pagina mea de facebook sau dacă faceți postare pe blog, să puneți link la comentariu aici.

Nu uitați să vă abonați la blog, pentru a fi la curent și cu alte multe postări viitoare :)

5 comments