Surse vegane de proteine / Vegan sources of protein

Deoarece am un stil de viață vegan, foarte multă lume (din viața reală și cea virtuală) mă întreabă de unde îmi iau proteinele, că o să mă îmbolnăvesc dacă nu mănânc carne pentru că am nevoie de proteine. Mda mai mult decât "îmi iau toate proteinele necesare corpului meu din legume, oleaginoase, fasole și cereale integrale" nu am ce să spun. Dar pentru cei pe care îi interesează să afle mai multe, am vrut să fac acestă postare despre principalele surse de proteine vegetale, pe care, personal, le consum. Nu este nevoie să se omoare un animal pentru ca tu să-ți iei sursa de proteină. Dacă aveți ceva de spus sau de adăugat nu ezitați să o faceți printr-un comentariu.

Proteinele vegetale sunt o sursă foarte importantă pentru organism. Îți oferă energie, ajută tenul, părul, unghiile cu probleme și protejează vasele de sânge. Mai jos vă prezint o parte din alimentele din care eu prefer să-mi procur proteinele. Și da persoanele vegane sau vegetariene își iau tot ce au nevoie din vegetale și nu e nevoie de carne sau alte produse animale!
1. Broccoli - este cea mai importantă legumă din foarte multe puncte de vedere, iar un singur broccoli conține 7 grame de proteine. Este bine să fie fiert sau făcut la abur pentru a-și păstra proteinele.2. Avocado - este bogat în vitamina C, fier și grăsimi sănătoase. Pe lângă acestea conține și o cantitate mare de proteină, 3 grame la 1 cup.

3. Semințe de dovleac - Sunt bune de pus în salate și doar 1/4 de cup conține 6 grame din necesarul zilnic.
4. Linte - Reprezintă o foarte mare sursă de proteină, doar 1 cup are 8 grame. Poațe fi folosită la supe, mâncare scăzută sau la salate.

5. Mazărea - conține 10 grame de proteină și poate fi condumată în supe, salate sau pe lângă orez integral.6. Năut - este bogat în proteine, apă, minerale (calciu, magneziu, potasiu). 1/4 cup de năut conține 7 g de proteine iar o altă sursă foarte bună este hummus-ul care conține pe lângp nău și susan.
 7. Fasole - Toate tipurile de fasole reprezintă surse bogate în proteine ​​sănătoase, și se pot completa aproape orice fel de mancare. 1 cup conțin 15 grame proteine.8. Migdale - Sunt foarte sănătoase, dar trebuie consumate crude (valabil la toate oleaginoasele) - ca atare, în salate sau la micul dejun în cereale integrale. 1 cup = 20 g9. Cereale integrale - precum grăul, ovăzul și orzul conțin 11 grame de proteine la 1 cup.

10. Orez integral - pe lângă multe fibre, conține și proteine, respectiv 9 grame la 1 cup.


11. Alunele - sunt o mare sursă de proteine și sunt foarte versatile: se poate face unt din ele iar numai o lingură din acaestă pastă conține 7 grame de proteine.12. Nucile - este foarte important să introduci în dieta zilnică nucile. Pe lângă beneficiile lor asupra diferite boli (cancer, boli de inimă, minte etc.) 1 cup cu nuci conține 15 grame de proteine. 

Produsele nu au fost prezentate într-o ordine anume, toate sunt surse importante de proteine sănătoate și este bine să le consumați.

! Nu recomand consumul de soia, tofu și tempeh.

Sper că v-a fost de folosit acest post. Și nu uitați când mergeți la cumpărături să puneți în coș și produse din această listă de mai sus.

Vă aștept părerile și sugestiile la comentarii aici sau pe pagina de facebook CrystalShine

0 comentarii