Hidratarea corectă a tenului
Hidratarea corectă este foarte importantă și trebuie să devină un aspect de care să ținem cont în fiecare zi. Pentru ca tenul să nu se deshidrateze trebuie să avem grijă atât de exterior cât și de interior.
Cred cu tărie că dacă nu ne alimentăm cum trebuie, degeaba ne dăm cu cele mai scumpe creme, că problemele tenului nu o să dispară. Trebuie să tratăm din interior și abia apoi din exterior; dacă corpul nostru este hidratat, asta o să se reflete și pe piele.
În cazul meu, starea de sănătate a tenului depinde de 2 factori: ce mănânc/beau și cum îmi tratez tenul.
Este uimitor cum alimentele sănătoase pot rezolva atât de multe dintre problemele corpului nostru și să ne facă să ne simțim minunat! ♥
- Primul pas spre hidratare este să bem multă apă - recomandat 2 l / zi.
!De reținut că este vorba despre apă plată și nu despre lichide în general, nu apă minerală, cafea sau sucuri acidulate.
- O altă băutură benefică este ceaiul verde
Mai ales în anotimpul rece, ceaiul va avea și rolul de a te încălzi și de a te binedispune.
e
cea mai buna varianta de hidratare pentru tenul tau - See more at:
http://andreeapatrascu.ro/sfaturi-pentru-un-ten-frumos-doi-hidratarea/#sthash.2RdRQQf2.dpuf
e
cea mai buna varianta de hidratare pentru tenul tau - See more at:
http://andreeapatrascu.ro/sfaturi-pentru-un-ten-frumos-doi-hidratarea/#sthash.2RdRQQf2.dpuf
- În loc de sucurile acidulate sau neacidulate (pretind că sunt naturale dar de fapt nu sunt) din comerț, care vă deshidratează tenul foarte tare, încercați să vă faceți singuri suc natural, proaspăt acasă și smoothies din legume și fructe.
- Consumul de alimente bogate în acizi grași Omega
Câteva dintre aceste alimente sunt: nucile, uleiul de măsline extravirgin, migdalele, măslinele, spanacul, fasolele/păstăile, semințele de in și uleiul de rapiță.
Lipsa acestor alimente din dietă poate duce la uscarea și descuamarea pielii.
Abia după ce vă hidratați în acest mod corpul, pe interior, puteți trece să vă hidratați și la exterior. Cum? Începând de la demachiere și terminând cu tratamentele.
- În primul rând trebuie să știți ce tip de ten aveți (normal, uscat, gras) sau dacă aveți o anumită boală de piele (acnee, dermatite, rozacee etc.) și să vă achiziționați produsele de îngrijire potrivite.
- Exfolierea este un pas de care nu trebuie să trecem cu vederea dacă ne dorim să avem un ten hidratat și elastic. Eu prefer exfolierea ușoară zilnică, de 2 ori dimineața și seara cu un burete demachiant din celuloză sau cu o dischetă pentru exforiere și masaj. Ambele sunt foarte benefice în a înlătura pielea moartă de la suprafața tenului și de a pregăti tenul pentru aplicarea cremei - aceasta se va întinde și absorbi mult mai bine iar astfel pielea va fi hidratată în profunzime. Aceste dischete se folosesc cu geluri sau demachiante, în funcție de ce îți priește.
- Hidratarea cu ajutorul cremelor: indiferent de tipul de ten pe care îl aveți, este extrem de important să vă hidratați tenul cu creme. Este o greșeală mare să credeți că dacă aveți tenul gras nu aveți nevoie să faceți acest lucru. Trebuie doar să folosiți cremele potrivite pentru voi.
Când mergeți în căutarea unei creme bune, dați foarte mare atenție îngredientelor: să nu conțină coloranți, conservanți, emulagatori și cel mai important să nu conțină alcool care poate deshidrata foarte tare pielea.
- Machiajul: poate nu v-ați gândit niciodată că produsele pentru machiaj vă pot deshidrata tenul dar da, o fac. De aceea aceste produse, mai ales fondul de ten, trebuie alese cu mare grijă și nu folosite excesiv. Măcar o dată pe săptămână este bine să folosim cât mai puțin machiaj sau chiar deloc, pentru a lăsa pielea să respire.
- Din când în când este bine să folosim tratamente faciale precum măști, serumuri, uleiuri, creme speciale etc. La fel, produsele folosite trebuie să fie specifice tipului de ten pe care îl aveți dar și în funcție de vârstă.
Preferatele mele ca variante 100% naturale pentru o hidratare a tenului în profunzime sunt: mierea, uleiul de măsline extravirgin, uleiul de cocos, ulei de argan și uleiul de jojoba.
Sper să vă fie de folos sfaturile mele în hidratarea corectă și dacă aveți întrebări, nelămuriri sau sugestii, vi le aștept la comentarii și am să vă răspund cu drag.
Voi cum vă hidratați tenul?
♥
acizi grași Omega 3
apă
ceai verde
creme
demachiere
exfoliere
hidratare corectă
îngrijire
machiaje
natural
smoothie
suc natural
ten
tip de ten
tratament
uleiuri naturale
6 comments
foarte adevarat articolul.Eu nu ma hidratez foarte bine si se vede asta.Am sa incep sa beau numai apa plata si sucuri facute in casa.
RăspundețiȘtergereAșa să faci scumpa :) Te pup! :* :*
Ștergerecred ca mai ai timp sa te inscrii la concursul acesta http://ioanadumitrache.ro/2013/11/17/concurs-physiogel/ cu acest articol, daca doresti bineinteles :P
RăspundețiȘtergereMulțumesc, mă înscrisesem deja :) Te pup :*
ȘtergereFoarte util articolul. Partea cu hidratarea este adevarata in sensul ca avem nevoie de o hidratare suficienta a corpului, insa in ce priveste cantitatea de 2l zilnic este discutabila in ultima vreme inclusiv la nivel medical. Se pare ca nici sa exageram cu apa nu e prea bine (2l e considerat de unii cam mult) pt ca suprasolicita rinichii iar vezica urinara oboseste odata cu inaintarea in varsta.
RăspundețiȘtergereCred ca important este sa ne hidratam potrivit si suficient potrivit cu necesitatile si specificul corpului fiecaruia.
Așa este, de asta am specificat că este recomandat 2 L (nu neapărat) mai mult sau mai puțin în funcție de fiecare persoană în parte. Eu, personal, când beau atâta într-o zi mă simt și arăt cel mai bine. Mulțumesc de comentariu :)
Ștergere