Review: Sampon organic cu tea tree si plante de la Essential Care

Pentru mine cel mai greu este să găsesc un șampon bun, care să-mi priască. De aceea le prefer pe cele naturale și neapărat fără parfum . Marca Eseential Care îmi place mult, de aceea am avut ceva așteptări de la șampon și pot spune că nu m-a dezamăgit.Essential Care este o gamă avangardistă de produse cu adevărat organice, fabricate manual cu uleiuri esențiale pure și plante crescute biodinamic. Formulate mai ales pentru pielea sensibilă și predispusă la alergii pentru întrega familie.

Șamponul este recomandat a fi folosit de persoanele care au probleme cu scalpul: afecțiuni fungice, matreață și cruste.
De asemenea este primul șampon certificat organic de către Soil Association.

Îngredientele sunt naturale și benefice pentru păr și scalp. Uleiul din nuca de cocos hidratează și hrănește pielea scalpului, datorită conținutului bogat în acizi grași esențiali, aloe vera are proprietăți de regenerare și calmare, urzica este foarte bogată în minerale și vitamine pentru a hrăni părul și pentru oxigenarea scalpului, coada calului stimulează creșterea și luciul natural al părului iar tea tree are proprietăți antibacteriene și antifungale.

Ingrediente: apă purificată, glucozidă de cocos, ulei de nucă de cocos*, suc de aloe vera*, urzică*, coada calului*, lecitină, rozmarin*, ulei de tee tree, guma de xanatan, acid levulinic, sodium, acid citric.
*crescute si produse organic , certificat de Soil Association


Părerea mea: Deoarece este un șampon natural, este foarte diferit față de un șampon obișnuit din comerț: este gros, miroase a plante, are culoarea maronie și nu face absolut deloc spumă. Îmi plac șampoanele care nu fac spumă pentru că asta înseamnă că sunt safe să le folosesc. Pentru a vedea o diferență trebuie folosit măcar 2 săptămâni dar unele schimbări le-am observat de la prima spălare: nu mi-a iritat scalpul, mi-a curățat părțile uscate, nu m-a mâncat capul după și până la următoarea spălare nu am avut mari probleme. 

Cum procedez: De 2 ori pe săptămână îl folosesc doar pe scalp iar pe păr folosesc un alt șampon. Procedez astfel pentru că, din păcate, șamponul este scump ca preț și nu vreau să se termine doar din câteva utilizări. Până la urmă vreau să fie bine pielea și nu părul (cu care nu am mari  probleme decât că se electrizeză iar pentru asta folosesc măști, balsamuri și uleiuri).

Preț: 70 Lei

De unde? De pe magazinul online Organic Baby aici

În mare este un șampon bun dar din cauza prețului destul de mare, recomand a fi cumpărat mai ales dacă ai probleme cu scalpul și nu mai suporți niciun șampon din cele aflate în supermarketuri. Dacă îl folosești, iritația, mătreața și sensibilitatea se vor diminua sau vor dispărea pentru o perioadă.

După ce îl voi termina nu cred că-l voi mai cumpăra acuma, pentru că vreau să încerc alt șampon de care am auzit că este bun, dar pe viitor e posibil să-l mai folosesc.

                                          ♥0 comments