REVIEW: Săpun de Alep cu dafin 32%

În postarea aceasta vă arătam că mi-am achiziționat săpun de alep cu dafin. Acum, după ce am folosit jumătate din el, am zis să fac și review.Săpunul de Alep are la bază ulei de măsline și îmbogățit cu ulei de dafin (32% - cu cât procentul este mai mare cu atât este mai bun).
 • Uleiul de dafin are proprietăți calmante, antiseptice, întărește pielea și îmbunătățește circulația sângelui.
 • Uleiul de măsline hidratează, calmează și protejează pielea 
 Săpunul de Alep curăță pielea în profunzime, restabilește, cicatrizează și o hidratează în același timp. Săpunul nu usucă pielea și nu o irită.

Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele dar în mod special pentru pielea cu probleme precum: eczeme, iritații, dermatite atopice, psoriazis.


Îngrediente: ulei de măsline, ulei din frunze și boabe de dafin 32%*,  hidroxid de sodiu**, apă. 

 *care îi conferă culoarea sa verde, datorită prezenței clorofilei naturale înainte de uscare
 **sodă calcinată vegetală obținută din cenușă de Samphire

Nu conține coloranți artificiali, parfumuri sintetice, conservanți sau alți aditivi chimici și nici grăsimi animale.

Uleiul de masline, uleiul de dafin, hidroxidul de sodiu și apa sunt îngrediente în conformitate cu clasificarea I.N.C.I. ( International Nomenclature of Cosmetics Ingredients).

Părerea mea: L-am achiziționat pentru că mă confrunt cu dermatită și chiar dacă inițial am vrut să-l folosesc pentru ten, am ajuns să-l folosesc pentru corp în loc de gel de duș. Acum vreo lună am început să mă irit extrem de tare de la gelul de duș (orice gel de duș), îmi apăreau bubițe mici și multe și mă mânca de nu mai puteam. După ce am folosit săpunul de alap o singură dată pe ten, am zis să-l încerc și în locul gelului de duș că nu are cum să-mi fac mai rău și....nu mi-a făcut rău deloc, ba chiar mi-a trecut iritația! De atunci îl folosesc de fiecare dată când fac duș sau baie și nu am mai avut deloc probleme. Yeey cât de mult contează să folosești produse naturale ♥

Cum îl folosesc: Ai nevoie de o cantitate foarte mică pentru întreg corpul. Eu tai din el, cu un cuțit, o bucățică mai mică și îl ud foarte bine cu apă. Săpunul nu va face spumă, ci va fi ca o cremă foarte hrănitoare.  

Mirosul: ADOR mirosul!!!! Dar știu că nu este un miros pe placul tuturor. Miroase a o combinație de pământ și cretă. Vai de mine sunt zile când stau și miros o oră întreagă săpunul și nu mă mai satur. Dacă îți plac mirosurile dulci, fructate și parfumate, acesta nu miroase deloc așa. Am citit pe alte bloguri că fetele spuneau că urâsc mirosul, că nu-l suportă....cum am zis nu e pe placul tuturor dar eu am gusturi mai ciudate.

 Poate fi utilizat:
 • ca gel de duș
 • pentru igiena intima
 • ca șampon -foarte bun în tratarea mătreții
 • în cazul de acnee - are o acțiune antiseptică, curăță în profunzime și se opune blocării porilor cu dopuri de sebum
 • ca mască facială - lași un 1-2 minute să acționeze, după care clătești
 • spumă de bărbierit
 • îndepărtează eficient machiajul
 • ca produs antimolii – poate fi depozitat în dulapurile cu haine sau pături
 • frecat uscat pe piele calmează măncârimile provocate de pișcăturile de insecte
Eu, l-am mai folosit și ca mască de față și mi-a plăcut - a înmuiat și hidratat pielea, fără să o usuce sau irite.

Îl poți cumpăra de pe magazinul online Organic Baby de aici
2 comments

 1. Si mie a inceput sa mi se irite pielea, si la fel mi-au aparut bubite mici care ma mananca.Bine ca mai am de rezerva sapunuri naturale,dupa ce termin gelul de dus ,am sa folosesc sapunul.Nu stiu de ce am renuntat o perioada la ele.
  Si mie cred ca mi-ar placea mirosul.Suntem doua ciudate haha :*

  RăspundețiȘtergere