Expoziția Națională Raw Generation


Ieri, 11 Mai a avut loc în București, la Hotelul "Rin Grand Hotel", Expoziția Națională Raw Generation. Cum anul trecut nu am putut ajunge, anul acesta am mers împreună cu încă 4 prietene/i și a fost foarte frumoasă experiența.


Evenimentul a fost organizat de către Ligia Pop și a fost dedicat unui stil de viață sănătos, cât mai natural, raw vegan și vegan. Expoziția a fost cu vânzare și a avut loc într-o sală foarte mare împărțită în 2 categorii: preparate gătite și produse de îngrijire / aparate.

Intrarea a costat 10 lei, ceea ce nu mi se pare prea mult pentru că chiar au fost multe lucruri interesante de văzut. Pe deasupra, fiecare bilet a intrat automat într-o tombolă, unde puteai câștiga un storcător (marele premiu) și alte premii mai mici formate din produse pentru gătit sau produse pentru îngrijire. Eu n-am câștigat nimic, din păcate, dar o prietenă a câștigat niște uleiuri pentru gătit.

FloriPresate.ro
  
Primele lucruri care mi-au atras atenția au fost aceste tablouri realizare din flori presate...sunt atât de frumoase și bine realizate că par pictate. Artistul Adela Talpes ne-a vorbit despre acest concept interesant de a presa florile și despre atelierele și cursurile care au loc în fiecare săptămână la Librăria Cărturești din Promenada Mall și la Ceainăria Serendipity din București.
Dacă vă interesează, aveți mai multe detalii AICI

La intrare se găseau preparate raw (bomboane, prăjituri, băuturi etc.) și, la unele, se puteau și gusta din mostre. Aici am uitat să fac poze, probabil din cauză că eram prea entuziasmată și era și foarte aglomerat.

Am mâncat niște înghețată raw din banană și kiwi (banane congelate blenduite în blender împreună cu kiwi) și a fost delicioasă.


 O pâine foarte foarte bună pe care am gustat-o era făcută din grâul Kamut, un grâu dur, mai deosebit, foarte vechi, care poate conține cu până la 40% mai multe proteine decât grâul normal, având valori mult mai ridicate de lipide, aminoacizi, minerale și vitamine și oferă multă energie.
Dacă doriți mai multe detalii sau sunteți interesați să cumpărați preparate din kamut, o puteți contacta pe Monica Giurea la adresa de mail: [email protected]


Am tot auzit de tapioca în ultima vreme și de aceea am căutat să cumpăr dar nu am găsit nicăieri decât la această expoziție. S-au vândut toate, mă bucur că am apucat să-mi iau și eu o pungă.
Ce este tapioca? Este amidonul obținut prin uscarea rădăcinii arbustului tropical numit manioc, originar din America de Sud și se prelucrează sub formă de pudră sau de perluțe.
Am încercat o mostră cu budincă de tapioca și fructe de pădure și mi-a plăcut. Nu prea dulce, răcoritoare, perfectă pentru un desert sănătos și 100 % natural.
Am să revin în câteva zile cu un post despre tapioca, în care am să vă prezint și câteva rețete.


Printre companiile prezente la expoziție, care mi-au atras atenția au fost: Sabiocosmetics, Carelessbeauty, OrganicWay, Alina Villanova, Belfiore, EndeaSoap, MioBio, Weleda, Mnoela, ViaNaturalia.
 

Acum, la final, am să vă arăt cu ce produse am plecat de la Expoziția Raw. Mi-aș fi luat mult mai multe dar am încercat să mă abțin ^^  • O pungă de tapioca în formă de mărgele de la SanoVita
  • O pungă de paste integrale de ovăz în formă de scoici de la SanoVita
  • 3 biscuiți naturali, vegani (2 cu cocos și 1 cu fructe) de la ECO Biscuits
  • Un săculeț pentru realizat lapte vegetal (de la standul Ligia Pop)
  • Balsam de buze 100% natural, cu vanilie de la Sabio
  • o mostră de loțiune regenerantă cu rodie de la Weleda

Am fost impresionată de Expoziția Națională Raw Generation, am aflat de multe companii, am cunoscut multă lume draguță și pasionată de lucrurile naturale, ca și mine, și am să merg și anul viitor, cu siguranță.

0 comments